raskaus ja liikunta

Liikunta raskausaikana auttaa voimaan paremmin.
rv 20+1 salilla
Raskauden sujuessa normaalisti, terve äiti voi liikkua yleisen liikuntasuosituksen mukaisesti mikä on vähintään puoli tuntia päivässä. Raskauden aikana kasvava maha, pahoinvointi ja väsymys saattavat rajoittaa liikuntaa, joten jokaisen on kuunneltava kehoaan sillä raskaus on yksilöllistä.
Liikkuminen raskauden aikana on kuitenkin hyödyllistä äidin jaksamiselle.
Raskaana oleva äiti hyötyy liikunnasta, koska liikunta voi vähentää selkävaivoja, turvotusta, suonikohjuja ja väsymystä.
Vinkkejä odottavan äidin liikkumiseen, riippumatta aikaisemmasta liikunnan määrästä:
Varmista, että liikunnan teho on sopiva. Liian kova treeni ei ole suositeltavaa. Treenin teho on sopiva kun pystyt puhumaan normaalisti harjoittelun aikana ja hengästyt vain vähän. Parhaimmiksi todetut liikuntalajit ovat kävely, pyöräily, kevyt jumppa, tanssi ja hiihto. Lihaskuntoharjoitukset ovat myös hyödyksi, mutta maltillisin tehoin ja määrin.
Itse olen liikkunut säännöllisesti jo vuosien ajan. Pääsääntöisesti liikuntani on ollut kun
tosalitreeniä. Vuonna 2013 päätin aloittaa valmistautumisen fitnesskisoihin, jolloin lihasvoimaharjoitteluun liitettiin säännöllinen aerobinen harjoittelu. Kisoihin valmistautuminen kumminkin lykkääntyi jonkin verran raskauden vuoksi, mutta säännöllinen liikunta jatkui koko raskauden ajan. Säännöllisen liikunnan johdosta ylimääräisiä kiloja ei tullut niin paljon kuin olisi voinut tulla ilman liikuntaa. Nestettä kuitenkin kertyi suuri määrä kehoon, mutta liikunta auttoi aina hetkellisesti myös tähän.
Nyt on siis vublogiiiiinosi siitä kun tuo pieni ihme syntyi tähän maailmaan!
Monet ovat ihmetelleet kuinka astuin kisalavalle kun poikani oli vasta alle vuoden ikäinen.
Vastaus tähän on, että en jäänyt makaamaan ja laiskottelemaan missään vaiheessa, vaan olen aina tehnyt töitä vartaloni eteen. Raskauden jälkeen oli tiedossa tehokkaampaa treeniä.
Lastani en ole koskaan laiminlyönyt millään tavalla treenaamiseni vuoksi. Treenasin salilla noin 4-5 kertaa viikossa, jolloin lapsi ei ollut vierelläni. Viikossa on 168 tuntia ja niistä 4 olen uhrannut itselleni. Harrastin myös hyvin paljon erilaista hyötyliikuntaa lapseni kanssa, kuten lenkkeilyä ja koti jumppaa, lisäksi palasin sopivan ajan tullen dieettiruokavalioon, jolloin ruokailuni ei enää voisi vaikuttaa lapseen.
Olen vahvasti sitä mieltä, että suuriakin asioita saavutetaan päättämällä ja tekemällä töitä sen eteen ja jos et yksin, niin yhdessä!
raskaus ja liikunta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *